Renovatie

Met riool- en afvoerrenovatie kunnen we beschadigde delen in uw riool, afvoer of standleiding vernieuwen en lekkages verhelpen zonder te breken, slopen of graven. Bij een lekkage of een scheur in de riolering, moet het systeem gerenoveerd of gerepareerd worden; wanneer men daarvoor het riool openbreekt, komt er veel bij kijken, zoals hoge kosten en overlast.

Er is nu een nieuwe, voordeligere techniek ontwikkeld waarbij een riool gerenoveerd kan worden zonder deze open te breken. Deze techniek heet relining. Maar wat is het precies, en hoe werkt het?

Wat is relining?

Relining is een techniek voor de renovatie en reparatie van riolen, zonder daarbij open te breken of de leiding bloot te hoeven leggen. Door middel van de zogeheten kousmethode of met spraycoating wordt het riool snel en flexibel voorzien van een nieuwe binnenkant. Het resultaat is volledig naadloos, wat de buis gladder maakt. Hierdoor heeft u ook een stuk minder last van vervuiling.

Door stroming van water en vuil door uw leidingen ontstaat er slijtage. Om lekkage te voorkomen die vaak ontstaat door slijtage moet u tijdig zorgen voor onderhoud en renovatie van afvoeren, standleidingen en riolen.

In het verleden was het zaak het probleem op te sporen en te verhelpen door het gehele afvoersysteem (zowel riolering als andere leidingen) te vervangen door middel van de muren open te breken, leidingen op te graven en alles vervangen met nieuwe buizen, wat voor heel veel problemen kon zorgen – zowel in kwaliteit van leven als in tijd en kosten. Om dit te voorkomen maken wij gebruik van rioolrenovatie, te weten spraycoating of kousrenovatie.

Wij kunnen inspecties voor u uitvoeren en meteen een oplossing bieden zonder te breken of graven in afvoeren, riolen en standleidingen van PVC tot asbest-cement en gresbuizen, van binnenmaat 32mm tot binnenmaat 300mm.